ekoDERM

Om

Hur vill du vårda din hud?
Näringsfattig mineralolja- och paraffinolja är tyvärr ganska vanlig i hudvårdsprodukter. Av denna olja framställs även bensin. Mineralolja innehåller inga fettsyror, inga vitaminer och tas inte upp naturligt av huden. Den täpper istället till 40-60 % av hudens porer och rubbar hudens normala förmåga att återställa den naturliga fuktigheten.

Tänk på att din egen kropp producerar ca 5 ml fett/dygn. Du rubbar denna balans vid användning av produkter med mineralolja, som därmed skapar ett beroende.

Varför ska du använda ekologiska cremer & lotion?
Huden har många funktioner, att skydda de inre organen är den viktigaste. Din hud bildar en barriär som förhindrar bakterier och andra skadliga ämnen att tränga in i kroppen. Om hudens barriäreffekt rubbas avdunstar för mycket vatten och huden
blir torr.

Genom att använda cremer som tillför naturlig fukt och fett hjälper du huden att återuppbygga den skyddande barriären och bevara sin individuella balans. Under dagen behöver huden skyddas mot luftföroreningar, pigment i make up och skadliga solstrålar. Allra bäst effekt av din hudvård uppnås under natten eftersom det är då huden repareras och nybildas.

Alla ekoDERMs produkter framställs av helt naturliga råvaror. De innehåller endast rena vegetabiliska och ekologiska oljor med naturliga fettsyror och är garanterat fria från mineral/paraffinoljor och parabener.
Att använda naturliga oljor känns numera självklart. Detta bidrar till bättre kvalitet, ger mer vitalitet och naturlig lyster åt huden.

ekoDERM strävar hela tiden efter bättre och naturligare ingredienser i produkterna. Konserveringsmedel är ofta en viktig ingrediens i många cremer. Vi använder numera till stor del en produkt baserad på vanlig ättika. Närmre naturen än så kan vi inte komma.

Alla våra produkter är handgjorda från grunden och varje förpackning innehåller en ren naturprodukt.
ekoDERM - det bästa för din hud. Och miljön.